Wat?

champignonsoep_0DZV is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Samen besparen we zo veel mogelijk  op onze ecologische voetafdruk. Samen verleggen we onze culinaire horizonten.

DZV is geen pleidooi voor het volledige vegetarisme, maar een gezamenlijke uitdaging voor duurzamere voedingsgewoontes.

Doe mee

 

Waarom?

VleesconsumptieDZV - AFB. vlees tabel is een van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering. Bovendien is het een erg inefficiënte manier van voeding. Nu België in de top 5 staat van landen met de grootste ecologische voetafdruk ter wereld, is deze actie een krachtig signaal dat wij burgers alvast onze verantwoordelijkheid willen nemen.

Er is aangetoond dat DZV zowel bewustwording als gedragsverandering teweegbrengt. En dat is waar het om draait.

Meer info

 

Wie?

De Morgen 'Verbondenheid'Uit ontzetting voor de klimaatproblematiek riep Alexia Leysen -zelf geen vegetariër- in 2011 voor het eerst op om samen vegetarisch te vasten. Ondertussen is DZV uitgegroeid tot een burgerinitiatief dat steunt op het enthousiasme en de hulp van vele mensen! Wij danken IEDEREEN die de actie op welke manier dan ook helpt te verspreiden. Iedereen die zijn vrienden, familie, collega’s of netwerk overtuigt om mee te doen.

Met speciale dank aan Global Shapers Brussels.

Ontdek het DZV-team!